Kontaktirajte nas

Telefon

Аустрија

+43 732 257700

Kontakt

Rado ćemo odgovoriti na vaša pitanja.

>Kontakt

Izaberite pravu opciju za prikazivanje

Da bi se zaposlenima u montaži dostavljale odgovarajuće i pravovremene informacije, važan je adekvatan način prikazivanja.

Mogući načini prikazivanja su sledeći:

Prikazivanje na tablet računaru

Prikaz na tablet računaru naročito je prikladan za fleksibilne operacije. Prvenstveno se prikazuje funkcija asistencije, kako bi zaposleni mogli da se usmeravaju kroz proces montaže preko vizuelnih uputstava. Tablet računari se mogu koristiti i kao skeneri ili kamere sa integrisanom kamerom.

Prikazivanje na ekranu

U mnogim kompanijama informacije se već prenose na radne stanice preko ekrana. Funkcijom dodira olakšava se interakcija sa zaposlenima. Funkcija asistencije pomaže zaposlenima da pronađu sopstveni način za proces montaže, a povratne informacije se mogu obrađivati preko funkcije dodira.

Projektor

Projektovanje sadržaja posla na radnu stanicu već se koristi u različitim aktivnostima. U kombinaciji sa praćenjem pokreta, pokreti zaposlenih se mogu snimati i prenositi u sistem. Tokom projekcije, zaposlenom se u svakom trenutku prikazuju predstojeći koraci, čime mu se pomaže da na što pouzdaniji način obavlja svoj zadatak u proizvodnom procesu.

Naočare sa prikazom podataka

Naočare sa prikazom podataka sve se češće koriste u proizvodnji. Podaci se mogu prikazivati direktno u vidnom polju pa je zaposleni informisan u svakom trenutku. Mešovita stvarnost omogućava dinamičko prikazivanje podataka u vidnom polju, čime se obezbeđuje optimalno upravljanje zaposlenog.