Kontaktirajte nas

Telefon

Аустрија

Tel.: +43 732 257700

Kontakt

Rado ćemo odgovoriti na vaša pitanja.

>Kontakt
HBMs_bigHead_2017

BIGHEAD® – SPOJNI ELEMENTI ZA UGRADNJU I LEPLJENJE

Konstrukcija i princip elementa za pričvršćivanje bigHead® su jednostavno objašnjeni: Element za pričvršćivanje, poput čaure sa navojem, vijka, navrtke ili čivije, zavaren je na perforiranu glavu. 

Mogućnost upotrebe uz maksimalnu slobodu dizajna

Jedinstvena konstrukcija i fleksibilan dizajn elementa bigHead® omogućuju sigurnu vezu u radnim predmetima od plastike ili kompozitnih materijala bez prethodnog bušenja ili probijanja. Elementi za pričvršćivanje bigHead® se mogu ugraditi direktno tokom proizvodnog procesa ili naknadno integrisati ili lepiti na radni predme.

> Ostale informacije

bigHead® mogućnosti upotrebe

bigHeads® su idealni proizvodi za stvaranje sigurnih veza na i u raznim komponentama. Elementi za pričvršćivanje omogućavaju efikasno sklapanje sklopa, kao i kombinaciju sa drugim priključnim elementom, kao što su: 

 • Navojni priključci za sastavljanje sklopa (slika levo)
 • Držač kabla za pričvršćivanje kablovskih vezica (desna slika)
22

asortiman bigHead®

111218_005

Osnovni asortiman

Unapred definisani asortiman od 156 standardizovanih elemenata za pričvršćivanje, uključujući detaljne informacije o primeni i ispitivanju. Elementi za pričvršćivanje iz osnovnog asortimana su pogodni i za direktnu integraciju (ugradnju) i za naknadnu integraciju (lepljenje).

Karakteristike

11218_004

Prošireni asortiman

Odabrani prošireni asortiman, sa širim izborom elemenata za pričvršćivanje, vrstama i kombinacijama veličina.

Karakteristike

 • Ugaoni oblici glave
 • Ostale dimenzije za okrugle oblike glave
 • Dodatni elementi za pričvršćivanje, kao što su navrtke, ekseri, lukovi, čivije itd.

Naknadna integracija - lepljenje

Lepljenje je najčešća naknadna tehnika integracije za bigHead® elementa za pričvršćivanje, iako se kod nekih rešenja koriste mehaničko pričvršćivanje. Lepljenje bigHeads® elemenenta za pričvršćivanje je pogodno i za metalne i za nemetalne materijale, uključujući sendvič materijale.

Karakteristike

cross section

Direktna integracija - ugradnja

Direktnom integracijom bigHead® elementa za pričvršćivanje u proces oblikovanja, kao što je proces brizganja, bigHeads® se integriše direktno u materijal tokom procesa proizvodnje komponente.

Karakteristike

191015_022

Partner za konstruisanje

Kao partner uključen u ranu fazu izrade vašeg projekta, bigHead® vam pomaže da ponudite idealno rešenje za povezivanje, bez potrebe da pravite kompromise u dizajnu vašeg sklopa.

Iskoristite prednosti bigHead® internih inovativnih i inženjerskih usluga, zahvaljujući kojima vam možemo ponuditi rešenja povezivanja prilagođena projektima vaših kupaca.

special hybrid

Posebna rešenja

Ako i unapred definisani osnovni asortiman i prošireni asortiman ne mogu da zadovolje vaše posebne zahteve, bigHead® vam nudi razne opcije za dalju optimizaciju vašeg rešenja za proizvode.

Karakteristike

 • Različite veličine i kombinacije za povećanje mogućnosti povezivanja
 • Veliki izbor premaza prema vašim zahtevima
 • Mogućnosti izmena za optimizaciju procesa proizvodnje i integracije, kao i procesa montaže vašeg sklopa
 • Verzije koje zadovoljavaju posebne zahteve primene i opterećenja
 • Dizajn i razvoj od početnog uzorka do serijske proizvodnje
 • Testiranje i validacija

bigHead® Elementi za pričvršćivanje

Pomažemo dizajnerima i inženjerima da formiraju spojeve na različitim materijalima u širokom rasponu industrija. Od super automobila i luksuznih jahti do infrastrukturnih projekata i komunalnih usluga. Gde god vidite složeni izazov za pričvršćivanje, naći ćete bigHead na poslu.