Kontaktirajte nas

Telefon

Аустрија

+43 732 257700

Kontakt

Rado ćemo odgovoriti na vaša pitanja.

>Kontakt

Vođenje zaposlenih kroz proces montaže

Jedan od najvećih gubitaka u ručnoj proizvodnji predstavlja vreme potrebno za pretraživanje. Vođenjem zaposlenih kroz proces montaže na ciljani način, vremena pretraživanja se mogu znatno smanjiti.

Prednosti zaposlenih kroz proces:

  • povećana produktivnost, jer je uvek poznato gde se nalazi sledeći deo
  • smanjivanje broja grešaka u montaži zbog manjeg rizika od nastanka zabune
  • dodatna sigurnost da će osoblje montaže koristiti odgovarajuće delove

 

Pick by light

Primene biranja pomoću svetlosne indikacije

Biranje pomoću svetlosne indikacije pokazuje zaposlenom gde da preuzme odgovarajuće komponente za radni korak pomoću integrisanog svetlosnog ekrana. Proces se može potvrditi preko dugmeta, dodirne funkcije na svetlu ili integrisanog senzora. Sa zadovoljstvom ćemo sastaviti paket za vaše potrebe.

Obratite se Smart Factory Assembly timu

Ambos Drehturm-System

Ambos toranjski sistem

Toranj okreće komponente u odgovarajućem redosledu u odnosu na radnika u montaži. Ugrađena lampica pokazuje kada komponentu treba skinuti. Preuzimanje se može potvrditi preko dugmeta za potvrdu ili preko težine (npr. biranjem količine od 10 zavrtanja od po 10 g, sistem potvrđuje 100 g težine koja se skida). Pored toga, Ambos sistem sadrži funkciju za inventar, koja prebrojava sve komponente i može da obezbedi procenu.

Obratite se Smart Factory Assembly timu

Bitcube für Schraub-Bits

Držač za umetke odvijača

U slučaju navojnih spojeva, u okviru iste montaže često se koriste različiti urezi na glavama zavrtanja. Tokom procesa montaže umeci odvijača se moraju menjati. Držač za umetke odvijača omogućava optimalno rešenje za pojednostavljivanje ovog procesa. Sledeći radni korak (korak pritezanja/otpuštanja) omogućava se tek kada se skine odgovarajući umetak, a svi drugi umeci ostanu u držaču. Tako se obezbeđuje da se urezi na glavama zavrtanja ne oštete.

Obratite se Smart Factory Assembly timu

Gesture Kamera-Systeme

Sistemi kamera za pokret

Sistemi kamera za pokret omogućavaju da se prati kretanje radnika u montaži i da se informacije projektuju na radno mesto preko povezanog projektora. Pored toga, video sekvence se mogu reprodukovati i može se proveravati ispravnost pozicija delova ili samih delova (što je poznato i kao rel="noopener noreferrer" tabla sa definisanim rasporedom).

Obratite se Smart Factory Assembly timu

 

 

Studija slučaja

Problem:
Prilagođeni kompleti medicinske opreme spakovani su za lokalne bolnice. Kvalitet se testira formiranjem serija od po 100 komada. U slučaju neslaganja, svi kompleti se ponovo otvaraju dok se ne pronađe greška. Ovo je vremenski zahtevno, skupo i naporno.

Rešenje:
Radnike treba voditi kroz proces pomoću digitalnih uputstava i svetlosne indikacije.
 
Pogodnosti:
– proizvode se jedinice koje su bezbedne za proces i kontrolisane u skladu sa zahtevima
– eliminišu se zamorni procesi ponovnog otvaranja završenih kompleta
– garantuju se produktivnost i koncentracija zaposlenih

Ambos tower system in use

How a gesture camera system works

 

Related links:

– SmartBin

– SmartLabel

– SmartLocker

– SmartCard